De verschijning van "het Oever".

Voorafgaand aan de officiële verschijning, draagt Annie het eerste exemplaar van "het Oever" op 21 juli 1950 op aan haar pleegvader, Johannes van der Beek, die op 15 september van datzelfde jaar overlijdt.

Het eerste boek wordt opgedragen aan vader van der beek
Nadat in september 1950 de eerste boeken van de persen rollen, blijkt de Wapenveldse bevolking dermate onder de indruk van dit boek, dat men deze massaal aanschaft. Niet alleen op de Veluwe, maar vrijwel in het hele land is het boek een succes. Dat het verhaal in "het Oever" zich hoofdzakelijk afspeelt in Wapenveld en omgeving, lezen we uit beschrijvingen als "de dijk langs de IJssel, het Kloosterbos, Monnikenbos, de Zandgaten, langs het kanaal (de voart), enz."

Het verhaal dat de (arme) dienstmeid een kind krijgt van de rijke boerenzoon en later naar Nunspeet verhuist, waarna hij later de zorg voor het kind op zich neemt, berust volgens zeggen op waargebeurde feiten. Hoewel het boek in het A.B.N. is geschreven, zijn de dialogen in het Wapenvelds dialect. Alleen daarom al is het boek van belang voor de geschiedenis. Voor wie het dialect spreekt is het zeer herkenbaar. Van "het Oever" worden ruim 700.000 exemplaren verkocht.

Als zwermen komen de journalisten op haar af en in alle grote dag-en weekbladen verschijnen artikelen, soms zelfs op de voorpagina met koppen als: "Overdag in groenten, ´s avonds boeken, huisvrouw (met vier kinderen en winkel) schrijft boeken in avonduur, merkwaardig dubbelleven in Apeldoorn; vrouw van groentehandelaar zeer succesvol romanschrijfster." Annie vindt deze belangstelling nogal overdreven en voelt zich behoorlijk opgelaten omdat men niet haar werk beoordeelt, maar ze zelf nieuws is. Dat een doodgewone huisvrouw zonder opleiding een boek heeft geschreven.