Schoolperiode

In 1924 komt Annie als 6-jarig meisje op de "School met de Bijbel". Ze wordt ingeschreven als Joan Hermann Deutscher (ook wel Dutschnun) zo melden de absentielijsten uit die jaren.

Annie ongeveer zes jaarOpmerkelijk is dat achter haar naam steeds de v van vrouwelijk staat vermeld. Dit houdt waarschijnlijk verband met haar tweede naam Hermann. Haar schrijftalent wordt al vroeg onderkend. Opstellen maken kan ze als de beste van de klas. Niet verwonderlijk dus dat Annie ze met grote regelmaat moet voorlezen, wat ze helemaal niet leuk vindt. Tijdens het speelkwartier blijft ze het liefst binnen om te lezen, maar dat mag niet altijd. Annie is een intelligent en leergierig kind. In haar houding is ze anders dan de andere kinderen. Ze is een innemende persoonlijkheid; ze straalt iets uit.

Als Annie 8 jaar is krijgt ze te maken met een identiteitsprobleem. In de bakkerswinkel wordt gepraat over "die Engelse". Dat dat op haar sloeg was wel duidelijk. Daardoor weet ze dat ze niet in Wapenveld thuishoort. Hier wordt de kiem gelegd naar een hunkering en zoektocht naar haar echte moeder. 

Klassefoto 1928

Klassefoto gemaakt in 1928, Annie zittend met witte ketting